om ulrika

ulrika – en raw yogini

För mig handlar yoga om kärlek. Genom yogan kan jag öppna upp mina sinnen och tillåta mig att uppleva hur underbart livet är. Yogan är ett redskap som ger mig tillgång till medvetenhet om små och stora ting i livet, och framförallt till att uppleva nuet. För mig är yogan ett sätt att leva, och något jag försöker ha med mig i alla situationer i vardagen – inte bara på yogamattan.  Här ligger den stora utmaningen!

Jag provade på yoga första gången 1997 och testade lite olika stilar innan jag fastnade för Hatha yoga 2004, och har praktiserat regelbundet sedan dess. Mina starkaste influenser är Hatha vinyasa och Anusara yoga, men även yin yogans lugna långsamma rörelser är återkommande i mitt praktiserande. 2005 gick jag en yogalärarutbildning på Yoga Kendra i Malmö/Kovalam Indien, och 2009/2010 en 200h RYT* utbildning  på Hamsa Yoga Studio i Köpenhamn. 2012 fick jag nöjet att fördjupa mig i anusara yogan genom Anja Berghs yogalärarutbildning på Yoga Buddhi i Göteborg, även den en 200h RYT.

Jag låter Anusarans hjärteorienterade stil leda mig i undervisningen, och försöker förmedla det accepterande och bejakande budskap yogan handlar om. Vi ska inte sträva efter att förändra oss, bara acceptera hur fullkomliga vi redan är!

Sommaren 2011 utbildade jag mig även till Raw food coach & chef via Living Light i Malmö och erbjuder nu olika raw food workshops och föreläsningar, läs mer här.

Yoga och Raw food är för mig en naturlig och väldigt fruktbar kombination. Båda strävar de efter balans i kroppen, och gör att man blir lyhörd för kroppens signaler och behov. När jag gör yoga vill jag automatiskt ge kroppen det den vill ha, och genom att äta mer rå mat tillåter jag kroppen att berätta för mig vad den mår bra av. ”Vanlig” mat ger min kropp fullt upp med att bearbeta och bryta ner maten och det gör min kropp slö och avdomnad. Rå mat ger mig en frihet och utrymme att uppleva något mer. Därför är raw food och yoga en riktig superkombo! Je suis une raw yogini!

*Registered Yoga Teacher enligt Yoga Alliance

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s